Lokale Verankering  
       
   

De stadsboerderij is een plek in de stad waar te zien is wat er dagelijks op een boerderij gebeurt. Een belangrijke taak is informatie en educatie bieden. Iedereen van jong tot oud is welkom. De stadsboerderij is ook een ontmoetingsplaats voor mensen uit de buurt. Landgoed “Waaranders” heeft de juiste locatie en situering. De zorg gecombineerd met dag activiteiten onder andere met een stadsboerderij – boomgaard – eetbare tuien – Bed & breakfast - appartementen gebouw – boerderijwinkel – klein restaurant / koffie – thee ruimte in de stadsboerderij.

De combinatie van deze ontwikkeling is uniek voor Lelystad, maar zeker ook voor het nieuwe woongebied Warande. Deze ontwikkeling kan een extra impuls zijn voor de wijk Warande, maar geeft ook een educatieve bijdrage aan het geheel. De gedachte is dat er weer meer belangstelling getoond gaat worden voor de natuur en zijn producten.

De locatie is vanuit de stad, maar ook uit de verschillende woonwijken, goed met al het verkeer te bereiken. De ligging is prachtig en het ligt op een steenworp afstand van het Hollandse Hout en de Oostvaardersplassen. De gebruikers van de bed & breafast voorzieningen kunnen wandelend en op de fiets heerlijk de directe omgeving bezichtigen.

Aan de oostzijde van het landgoed, wordt er een klein wijkwinkelcentrum en een MFA gebouw ontwikkeld en beide ontwikkelingen geven elkaar een extra aantrekkingskracht. In de MFA is een school gehuisvest en de kinderen in deze school kunnen regelmatig op het landgoed educatieve lessen volgen. De gymzaal van de MFA, kan avonds gebruikt door ouderen en gehandicapten sport.

Het winkelcentrum heeft ook een aantrekkingskracht, want de verwachting is dat het winkelende
publiek na het boodschappen doen regelmatig het landgoed zal gaan bezoeken. Dit komt door de aanwezigheid van een kleinschalig restaurant en de biologische winkel waar producten vanuit de gehele polder te koop zullen zijn.